Ideologia:

Surt a fer esport i disfruta.
Grup d’amants de la combinació entre esport i natura, com són BTT/Ciclisme/Trail-running/Escalada
Pretén ser un blog per donar a conèixer experiències esportives per a què sigui útil per altres esportistes.


martes, 18 de junio de 2013

Centre Btt Morella-Els Ports

MORELLA - (30/03-31/03)

Aprofitant la setmana santa en què part del grup disposava d'algun dia lliure i analitzada la meteo (pluja al nord) es va decidir fer una escapada al Centre Btt de Morella-Els Ports. Cap de nosaltres hi havia estat per la zona però havíem llegit grans opinions al respecte, això i la millor meteo ens va fer decidir.
Gran elecció!A l'arribar a Morella ens vam La baixada pel  barranc de la serra i el de cèrvol és 100% recomanable, molta tranquilitat i molta fauna (cèrvols, àguiles, bous...) que no deixaria a ningú indiferent.trobar que el centre Btt es troba en una fàbrica abandonada (fàbrica Giner) a uns 2 km del poble amb totes les comoditats pels bikers que vulguin pedalar i fer nit. Des de la fàbrica surten un total de 9 rutes amb diferent dificultat però cap d'elles fàcil, a més disposa d'una zona d'estacionament per furgos, lavabos oberts les 24h, molt nets i amb dutxa d'aigua calenta i oficina d'informació. Tot gratis!Però encara hi havia més sorpreses al centre, rentador de bikes!impressionant!S'ha de reconèixer que allí han fet les coses bé!

La zona presenta un gran atractiu natural amb turons que van dels 700m d'altura als 1200 metres...un autèntic trenkacames. A més, el poble de Morella, possible futur patrimoni de la humanitat, és realment bonic i l'acompanya una excel·lent gastronomia.


30/03/13

Sortida de Lleida aviadet per poder arribar al matí-migdia i pedalar. Unes tres hores de Lleida a Morella (tot carretera nacional passant per Mequinensa, Caspe, Alcañiz i Morella). Arribar, descarregar bikes i a pedalar la ruta 4 (curta però intensa).

Sortida de fàbrica Giner direcció el poble de Forcall per després anar cap Sarañana. El primer tros de pujada sortint del poble de Sarañana és exigent ja que la pista està trencada, posteriorment psender per dintre del bosc molt bonic i net, i finalitza la pujada arribant a l'ermita de Sant Cristòfol de Sarañana.
Després de refugiar-nos de l'aigua a l'ermita i un cop fet l'avituallament sòlid, només sortir de l'ermita comença un PR de tornada al poble de Forcall. La primera part del sender és molt ràpid i net encara que cap al final baixada bike&walk, com es pot veure en la següent fotografia.



Si només s'hi va un dia no seria la millor ruta per fer ja que és curta i hi ha 8km que es repeteixen tant en l'anada com en la tornada.
Nosaltres la vam encarar rotllo entreno/rodar pel que ens esperava el dia següent.




Desnivell 750m+
Temps 3h aprox
Distància 33km
Circular
95% ciclable


31/03/13

Després d'un despertar dubtós acompanyat de la pluja matinera i amb mala previsió vam decidir sortir sí o sí a l'aventura. Ens esperaven uns 50 km de senders pels voltants de Morella.
La primera part de la ruta pujava fort per camins i senders trencats on la velocitat mitjana no superava els 7km/h. Una bona pujada de coco. La següent fotografia és un exemple:



Superada la primera dificultat ens vam trobar primer una trialera tècnica de 2 km i posteriorment un constant puja i baixa per un GR bastant desfet (moltes branques creuades al mig del sender) a causa de les abundants nevades de l'hivern de 2013.
Els de la zona ens van assegurar que a partir de maig estaria tot net. La baixada pel  barranc de la serra i el de cèrvol és 100% recomanable, molta tranquilitat i molta fauna (cèrvols, àguiles, bous...) que no deixaria a ningú indiferent.






















Un cop arribat a peu del riu, al fons de la vall, no queda una altra que tornar a pujar!Obligats a realitzar avituallament amb aigua de riu amb les corresponents litines (no hi ha cap font durant la ruta) vam tornar a pujar. Després de la segona pujada llarga queden uns km de trenkacames autèntic i molt sender que fan que la ruta s'allargui i acabi sent dura.








Desnivell. 1650m+
Temps: 4h 40min pedalant. Temps total 7hores
Distància: 50km
Circular
Ciclable 95% (més del 60% sender)


Components
Guillem Iglesias
Víctor Caballero
Joan Cano

Enllaços d'interés:

http://www.morellaturistica.com/ver/1786/Rutas-BTT--Centro-BTT-Els-Ports-.html
http://www.comunitatvalenciana.com/2010/06/14/morella-en-bicicleta-nuevo-centro-btt-en-castellon-0
http://www.morella.net/


Xuán Galkatt

No hay comentarios:

Publicar un comentario